Vestiging Hippolytushoef


Onze locatie in Hippolytushoef vindt u nu nog in de voormalige Marske school en de peuterschool aan het Rozelaantje. We zijn echter druk bezig met een nieuwe locatie. Op onze locaties hebben we een prachtige en ruime buitenspeelruimte en in het voorjaar staan de lammetjes bij ons in de wei. Ook al onze kippen wonen bij ons waar we dagelijks eieren gaan halen.

Buitenschoolse opvang
Onze locatie is gevestigd in  de voormalige Markske school. Wij bieden voor- en  naschoolse opvang aan voor kinderen van alle scholen in Hippolytushoef. Lees meer over onze  BSO in Hippolytushoef.

Kindagverblijf (KDV)
Op het kinderdagverblijf is ook gevestigd bij de voormalige Markske school. Hier kunnen kinderen van 0-4 jaar heerlijk spelen in een mooie ruimte. Lees meer  over het KDV in Hippolytushoef.

Peuterschool
Onze peuterschool is te vinden op het Rozenlaantje. Vanaf 2 jaar krijgen kinderen steeds meer de behoefte de wereld om hen heen te  ontdekken.  De peuterschool is dan een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend. Net als thuis zetten ze hier belangrijke stappen in hun ontwikkeling. Lees meer  over onze peuterschool in Hippolytushoef.


Waar staan wij voor?


 • Buitengewoon ontdekken

  1. Ontdekken hoe de wereld in elkaar zit
  2. Contact maken met andere mensen
  De hersenen van kinderen staan wijd open voor allerlei nieuwe ervaringen: bewegingen, smaken, geuren, klanken, geluiden, contacten en gevoelens. Met zintuigen ontdekken wij de wereld. Door contacten onderling en de omgeving leren kinderen functioneren in de groep. Onze (speel)omgeving is uitdagend ingericht, zodat kinderen leren spelen binnen verschillende spelvormen. Zoals rollenspellen, vadertje en moedertje en functiespellen, zoals koken in de keuken.
  zo ingericht dat deze uitdaagt om te spelen binnen verschillende spelvormen. Te denken valt aan rollenspellen, zoals vadertje en moedertje en functie spellen. Er is veel bewegingsruimte voor het ontwikkelen van de motoriek en er is een ruim aanbod om de cognitieve ontwikkeling van de kinderen te prikkelen.

 • Buitengewoon Persoonlijk

  Wij willen kinderen een tevreden kindertijd bieden en wij ‘zien’ de kinderen. Hierdoor zien we ook het unieke van elk kind. Wij kennen de ouders en weten wat er speelt in het leven- en in de ontwikkeling van het kind. Werken met kinderen is maatwerk en continu afstemmen met elkaar, maar ook met ouders. Wij zullen hier met liefde voor de doelgroep scherp op- en sensitief voor zijn. Positieve gevoelens bij kinderen komen voor een belangrijk deel voort uit de een-op-een interacties met een volwassene. Deze positieve emoties zorgen ervoor dat nieuwe verbindingen tussen de hersencellen extra snel worden aangelegd onder invloed van hormonale processen. Onze wens is dat ieder kind zo gezond mogelijk opgroeit. Door middel van scholing zullen onze medewerkers hier deskundig in zijn.

 • Buitengewoon Buiten

  Bij Kinderopvang Hollands Kroon spelen we iedere dag buiten. Om een gezonde en fitte volwassene te worden, moeten kinderen elke dag een uur intensief bewegen. Buitenspelen geeft kinderen veel fysieke voordelen. Buitenspelen zorgt voor creatiever- en meer gevarieerd spel. Buitenspelen is ook nog eens goed voor je ogen, weerstand en de aanmaak van vitamine D. Op de locaties Hippolytushoef en Wieringerwerf bieden wij ook de mogelijkheid om buiten te slapen. Door buiten spelen leren kinderen hun fysieke grenzen kennen en verleggen. Ze leren met vallen en opstaan. Buitenspelen onder verschillende weersomstandigheden is natuurlijk buitengewoon leerzaam. Wij zijn ‘Landelijk in het dorp’ en zullen regelmatig op ontdekkingstocht gaan! De BSO biedt elke schoolvakantie een actief programma aan de kinderen.

U bent van harte welkom om te komen kijken op één van onze locaties in Hippolytushoef. Neem contact met ons op en we maken een afspraak voor een uitgebreide rondleiding.

Interesse of een afspraak maken?

Heeft u interesse in Kinderopvang Hollands Kroon in Hippolytushoef dan komen we graag met u in contact. Vrijblijvend komen kijken is natuurlijk altijd mogelijk.

Openingstijden


De openingstijden verschillen per type opvang. Bekijk hier de verschillende openingstijden.


Landelijk Register Kinderopvang (LRK)


LRK nummer Buitenschoolse opvang: 414704654
LRK nummer Kinderdagverblijf: 787525650
LRK nummer Peuterschool: 222827154

AdresgegevensBezoekadres kinderdagverblijf en BSOBezoekadres peuterschoolPostadres
Irisstraat 2ARozenlaantje 8Elft 49
1777 XP Hippolytushoef1777 HR Hippolytushoef1777 AC Hippolytushoef
t: 0227-593392t: 0227-593392@: info@kinderopvanghollandskroon.nl