Modderdag 2018

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Ouders wees gewaarschuwd: kleertjes die vies mogen worden zijn vandaag een must! Want natuurlijk doet ook Kinderopvang Hollands Kroon mee met Modderdag. En als je denkt aan  modder dan is er in Hollands Kroon natuurlijk één plek waar je naartoe gaat… ’t wad!

Wat? Lopen?
Nee, wadlopen! Op Modderdag 2018 gaan wij met elkaar het wad ontdekken, de modder tussen onze tenen, schelpjes zoeken, zien we in de verte misschien  wel een zeehond, meeuwen of mooie bootjes, snuiven we de frisse zeelucht op en maken we uiteraard veel plezier!

Fijn als de kinderen op deze dag het volgende bij zich hebben:

  • kleding aan die vies mag worden
  • extra setje schone kleding + schoenen
  • dichte (oude) schoenen met veters
  • handdoek
  • eventueel een schepnetje/emmer/schepje

Nadat iedereen is afgespoeld en weer schone kleren aan heeft zijn we rond 17.00 uur terug op de Irisstraat. Wilt u uw zoon of dochter deze dag eerder ophalen? Dan kan dat in overleg. Natuurlijk is het ook mogelijk om mee te gaan op deze activiteit, als uw zoon of dochter niet op vrijdag op de planning staat. Dit kunt u uiterlijk 27 juni doorgeven via NioKids.

Over Modderdag
ModderDag is een wereldwijd initiatief onder de naam Mud Day. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. IVN Natuureducatie organiseert ModderDag in Nederland voor de zesde keer.

Datum

jun 29 2018

Tijd

08:00 - 18:00
Categorie
QR Code
© Copyright Kinderopvang Hollands Kroon